Ανακαλύπτω τον Πολιτισμό και τις Τέχνες του τόπου μου

 
 
«Ακούω, βλέπω, περπατώ – την ιστορία του τόπου μου αναζητώ!!!»
 
Ένα πολυμεσικό παιχνίδι αναζήτησης της ιστορίας της πόλης μας από τους μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ανακαλύπτω τον Πολιτισμό και τις Τέχνες του τόπου μου».
 
Οι μαθητές που συμμετείχαν σ΄ αυτό χωρίστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του τόπου μας και συνέλεξαν υλικό χρήσιμο για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού. Στη συνέχεια το υλικό ταξινομήθηκε, αξιολογήθηκε και διερευνήθηκαν οι τρόποι παρουσίασής του και ένταξής του στο παιχνίδι (κουίζ και άλλες δραστηριότητες). Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία της παραγωγής του παιχνιδιού.
 
Ο χρήστης του παιχνιδιού καλείται να περιηγηθεί στην πόλη του Βόλου ξεκινώντας από το Γυμνάσιο Ιωλκού και περνώντας από σημαντικούς σταθμούς της πόλης του Βόλου (νεκροταφείο, ιερός ναός της Ευαγγελίστριας, πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα, λιμάνι, σιδηροδρομικός σταθμός, μνημείο Αργώς, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αθανασάκειο Μουσείο , Λόφος Γορίτσας,  Κίτρινη Αποθήκη, Μεταξουργείο, Αρχοντικό Κοντού). Στόχος του να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα τις αξιοποιήσει ώστε να γράψει ένα σύντομο κείμενο με την ιστορία του Βόλου. Για να το καταφέρει πρέπει να απαντάει σε ερωτήσεις επιτυχώς, να κάνει δραστηριότητες, να βλέπει βίντεο…. Το αποτέλεσμα των ενεργειών του κάθε φορά αξιολογείται με ανατροφοδότηση από το λογισμικό που  του  αναθέτει την επόμενη αποστολή.
Ο σύνδεσμος για το αρχείο .iso (εικόνα cd).
https://drive.google.com/file/d/1l5ocRSgi3CiGiJAXlJdDXT5sA6L0eZET/view
 
Μετά τη λήψη του αρχείου μπορείτε είτε να «καψετε» CD, είτε να κάνετε προσάρτηση (mount) σε εικονικό CD drive και να το παίξετε από εκεί.
Για προσάρτηση της εικόνας στα windows 10 απλά κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και θα βρείτε τη σχετική επιλογή (η πρώτη συνήθως). Για προηγούμενες εκδόσεις των windows απαιτείται εγκατάσταση δωρεάν λογισμικού, όπως τα δημοφιλή daemon tools lite.
 
Εργάστηκαν οι μαθητές:
 

 1. Αναστασιάδη Σαραντούλα Α1
 2. Ανδραδοπούλου Στυλιανή Β1
 3. Αποστολίδη Αικατερίνη Β1
 4. Γεωργούλα Έλλη-Ασημίνα Α1
 5. Γκινάρι Μαρία Α1
 6. Δήμου Παρασκευή Β1
 7. Θεοδώρου Παναγιώτα-Αγάπη Α1
 8. Θέου Δήμητρα Α2
 9. Καπουρτίδη Γεωργία Α2
 10. Καρκαλιά Άννα Α2
 11. Λαμπροπούλου Έλλη-Ελένη Α2
 12. Μακρυγιάννη Φεβρωνία Α1
 13. Ντόρζι Ελισάβετ Α3
 14. Ντούσκου Ρεγκίνα Α3
 15. Παπάζογλου Ευαγγελία-Ελένη Α3
 16. Σέχα Δέσποινα Α3
 17. Σκοτίδα Άννα Α3
 18. Τερτίμπα Κατερίνα Α3
 19. Τριανταφύλλου Αγάπη Β2
 20. Τριανταφύλλου Ιωάννα-Αναστασία Α3

 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
 
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΚΑΜΟΣΟΥ
 
 
 

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα