Ημερίδα «Εκπαίδευση Προσφύγων: Επένδυση στον Άνθρωπο, και στο μέλλον

Ζεττα Μακρή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα, 05/12/2022, είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφτούν το Γυμνάσιο Ιωλκού η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Βασιλική Ζιάκα και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

 

Ζεττα Μακρή
 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Επένδυση στον Άνθρωπο, Επένδυση στο Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στον Βόλο.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού, κ. Μπαλαμώτη Ευαγγελία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε την θετική πορεία της ένταξης των μαθητών αυτών στην σχολική διαδικασία, παρόλα τα προβλήματα/προκλήσεις και επισήμανε πως η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε παιδιού, όπως επιδιώκει το ανοιχτό συμπεριληπτικό σχολείο στις μέρες μας.

 

Σχολικος συμβουλος

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών για θέματα που σχετίζονται με τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα