ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις ταξιδεύοντας στην Αθήνα έκαναν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού οι οποίοι συμμετέχουν σε δύο πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Μία ομάδα παιδιών επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει τη δημοφιλή παράσταση «Van Gοgh Alive», που ζωντανεύει με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα έργα του πασίγνωστου καλλιτέχνη, ενώ μία άλλη πήγε στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων. Εκεί είχαν την ευκαιρία οι  πρώτοι να ταξιδέψουν στα χρώματα των πινάκων του Van Gogh  και να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του , ενώ οι  δεύτεροι να ξεναγηθούν σε μία πρωτότυπη έκθεση παιδικών και γυναικείων ενδυμάτων εμπνευσμένη από τη φράση του Σαιντ Εξυπερύ «κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία». Τα σπάνια κειμήλια, τα ενδύματα, οι φορεσιές, τα μοτίβα και τα αντικείμενα με τους κρυμμένους συμβολισμούς γοήτευσαν τους μαθητές, οι οποίοι αποτύπωσαν σε ύφασμα τις δικές τους ιδέες εμπνευσμένες από το υλικό της έκθεσης.
Μετά όλοι μαζί ,  μαθητές και των δύο προγραμμάτων με τους καθηγητές συνοδούς, κατευθυνθηκαν στις  Στήλες του Ολυμπίου Διός, όπου περπατησαν κάτω απο την Ακρόπολη με τελική κατάληξη τα στενά της Πλάκας . Μετά απο μια δίωρη στάση στο Μοναστηράκι για φαγητό , επιστρέψαν στο Βόλο.Το κέφι σε όλη τη διαδρομή ήταν αστέιρευτο.
Η διευθύντρια, κα Ευαγγελία Μπαλαμώτη, σημείωσε πως για τους μαθητές, που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα και αφιερώνουν χρόνο πέραν του σχολικού ωραρίου, τέτοιες εκδρομές αποτελούν ένα είδος επιβράβευσης. Έχουν, επίσης, πολλά να ωφεληθούν καθώς εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, ψυχαγωγούνται, καλλιεργούν στενότερους δεσμούς μεταξύ τους και αποκτούν εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν  στη ζωή τους. Τους μαθητές συνόδεψαν επίσης η κα Βουρδουμπάκη, η κα Γιαννακού και η κα Κυριάκου.

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα