ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ Κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ

Μια ενημερωτική παρουσίαση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και του ηλεκτρονικού τσιγάρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού από τον ειδικό πνευμονολόγο κ. Χρήστου. Η πρωτοβουλία αυτή από την διευθύντρια , κα Μπαλαμώτη  και το σύλλογο  καθηγητών είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών που είναι αρκετά ευάλωτοι και μπορεί να παρασυρθούν ευκολότερα, ενώ συχνά αγνοούν  και υποτιμούν τις βλαβερότατες συνέπειες αυτής της συνήθειας.
Ο ομιλητής με πολύ απλό, εύληπτο και παραστατικό τρόπο ενημέρωσε τους μαθητές για τους λόγους που  οδηγούν κάποιον στο να αρχίσει το κάπνισμα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ψυχοσύνθεση των εφήβων που μπορεί να τους επηρεάσει στο ξεκινήσουν το κάπνισμα σε μικρή ηλικία. Δόθηκαν απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα των παιδιών, τα οποία παραδέχτηκαν ότι είναι σημαντικό να έχουν ενημέρωση για ανάλογα θέματα, γιατί η απαγόρευση πολλές φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο γιατρός επεσήμανε το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μία τάση για μείωση του αριθμού των καπνιστών, πράγμα παρήγορο, ενώ απομυθοποίησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μη επικίνδυνο.
Όλοι συμφώνησαν πως η ενημέρωση για θέματα υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί είναι σαφές ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία ειδικά  για τη συνήθεια του καπνίσματος που οδηγεί σε εθισμό από τον οποίο δύσκολα απαλλάσσεται κανείς. 

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα