ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Αγαπητέ Γονέα, αγαπητέ Κηδεμόνα,
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Μαγνησίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου
σας προσκαλούν
στην 3η Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού
« Οι Γονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια »
Η Ενημερωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα).  Η Συνάντηση έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της απ’ το Γυμνάσιο.
Στη Συνάντηση θα κατατοπιστείτε σφαιρικά
για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.
Στην 3η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:

  • Ο κ. Κουτσερής Ηλίας, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλλημα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.
  • Ο κ. Σπανός Σεραφείμ, Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο.
  • Ο κ. Γκίκας Αθανάσιος, Διευθυντής του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου (Εσπερινό) για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο.
  • Η κ. Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά  Λύκεια.
  • Ο κ. Γεωργούσης Ευθύμιος, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνος του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια.

Το Προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελείται από: την κ. Φασουράκη Ρηγώ Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον κ. Μανίκα Ιωάννη Διευθυντή του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον         κ. Μπερέτα Ιωάννη Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Δρ Σωκράτης Σαβελίδης

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα