Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Παμε κι όπου βγει

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού σήμερα αντί κατάληψης και στον απόηχο των γεγονότων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, έκαναν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν τόσο άδικα, καθιστική διαμαρτυρία και τέλος συνέταξαν ένα ψήφισμα και εξέφρασαν τα συναισθήματα τους με λόγια και εικόνες .

 

Παμε κι όπου βγει

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ
Εκπροσωπώντας τη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Ιωλκού θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη, τον πόνο και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Εν έτει 2023, την εποχή της προόδου, της εξέλιξης και των μυριάδων τεχνολογικών επιτευγμάτων , είναι απαράδεκτο να κρέμεται από ένα τόσο λεπτό σχοινί η ζωή εκατοντάδων ανθρώπων – κυρίως νέων παιδιών. Νέων παιδιών με όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους, μια ζωή να τους περιμένει. Οι νέοι, η ελπίδα της χώρας μας. Οι νέοι που επέστρεφαν από ένα εορταστικό τριήμερο που δυστυχώς κράτησε παντοτινά.
Είναι ντροπή για τη χώρα μας! Μια χώρα που διακρινόταν για την ιστορία και τον πολιτισμό της, να θεωρείται πλέον μία από τις πιο οπισθοδρομικές χώρες της Ευρώπης λόγω εγκληματικών αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που δε μαθαίνει από τα λάθη της, που η ζωή αποκτά αξία μόνο μετά θάνατον, που όλα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος…
-Πώς γίνεται να απαλύνουμε τον πόνο της μάνας; Δεν γίνεται. Πώς να απαντηθούν τα άπειρα ΓΙΑΤΙ; Δεν απαντώνται. Πώς να παρηγορήσουμε τον πατέρα που ψάχνει το παιδί του στα συντρίμμια και αντί για σώμα βρίσκει στάχτες;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχάσουμε τα αδικοχαμένα πρόσωπα του πολύνεκρου δυστυχήματος. Αφήσαμε την οργή να κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες, αλλά τώρα το χρωστάμε στους νεκρούς να δράσουμε με λογική και καθαρό μυαλό.
Αντίο σε όσους έφυγαν και καλή δύναμη σε αυτούς που έμειναν!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ

 

Μοιραστείτε

Περισσότερα άρθρα